Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

25h MartiouΣχετικά με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024:

  • Η προσέλευση των παιδιών  θα γίνει στις 08:00 – 08:15 πμ.
  • Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στο προαύλιο του σχολείου με την παράδοση της σημαίας σε σημαιοφόρο και παραστάτες.
  • Τα παιδιά θα περάσουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης και του Γ’1 τμήματος θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο, ποιήματα και τραγούδια σχετικά με την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
  • Η αποχώρηση θα γίνει στις 09:40 πμ. Παρακαλείστε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών την αναφερόμενη ώρα.
  • Την Παρασκευή 22 Μαρτίου η  Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσουν.
  • Σημαιοφόρος και παραστάτες θα πρέπει να μεταβούν (με συνοδεία γονέων) στο Ηρώο του Δήμου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας) για την κατάθεση στεφάνων. Εκεί θα συναντήσουν και εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Παρακαλούμε τα παιδιά να είναι στο σημείο όχι αργότερα από τις 10:45 πμ.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής Επετείου, παιδιά της Δ’,  Ε’ και ΣΤ’ θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στην παρέλαση του Δήμου μας. Καθώς η παρέλαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11:00 πμ, παρακαλείστε για την έγκαιρη προσέλευση των παιδιών στο σημείο συγκέντρωσης (οδός Ραβινέ 8μέχρι τις 10:30 πμ το αργότερο, όπου θα συναντήσουν εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.  Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης τα παιδιά θα παραδοθούν στους γονείς από τους εκπαιδευτικούς στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 4.

Επίδοση ελέγχου προόδου μαθητών για το Β΄ Τρίμηνο

ΒαθμολογίασχολείουΣας ανακοινώνουμε ότι η επίδοση της βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/03/2024 στις 13:20.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά.

Επισημαίνουμε ότι  στο χώρο του σχολείου μετά τις 13:15, ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν, παραμένουν μόνο οι μαθητές που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Εγγραφές των μαθητών/τριών, που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025

ΑΟι εγγραφές των μαθητών/τριών, που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Ώρες Υποβολής Αιτήσεων και Δικαιολογητικών: 13.20 μμ έως 14.00 μμ

Προσοχή: Οι γονείς θα πρέπει να υπογράψουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ σχετική αίτηση που θα χορηγηθεί από το σχολείο. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να την μεταφορτώσετε, εκτυπώσετε, συμπληρώσετε, και να έρθετε να την υπογράψετε ενώπιον μας στο σχολείο ή ο έτερος γονέας να αποστείλει δήλωση, ψηφιακά υπογεγραμμένη μέσω gov gr, ότι συμφωνεί . Email σχολείου –> mail @ 31dim-perist.att.sch.gr

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Δικαιολογητικά εγγραφών

  1. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) -> Ατομικό Δελτίο Υγείας (ΑΔΥΜ)
  2. Βιβλιάριο Υγείας
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ)
  4. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου

Gov.gr: Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας

govgrΜπορείτε να εκδώσετε τη βεβαίωση φοίτησης για το παιδί σας μέσω του gov.gr,  χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Η βεβαίωση διαθέτει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε έντυπη μορφή. Στην έντυπη μορφή της δεν χρειάζεται επικύρωση και επιβεβαιώνεται με την εφαρμογή εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr.

Είσοδος στην υπηρεσία.

Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2024 – Έναρξη εγγραφών

ελληνομάθειαΣας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας για την τρέχουσα περίοδο θα πραγματοποιούνται από 1/2/2024 έως 20/3/2024.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα των εγγραφών.

Στο συνημμένο θα βρείτε πληροφορίες για
• τις εγγραφές.
• τις ημερομηνίες εξετάσεων.
• τα εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
• το βοηθητικό υλικό για τις εξετάσεις.

Πιστοποίηση Ελληνομάθειας

*πηγή: ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

ιεράρχεςΣας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.  Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Ειδικότερα:

  • Αντιπροσωπεία μαθητών και συγκεκριμένα οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, θα μεταβούν στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (παλαιός ναός), ξεκινώντας από το σχολείο, για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και τη συμμετοχή στην αρτοκλασία.
  • Άρτος, θα μοιραστεί και στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.
  • Στην αίθουσα κάθε τμήματος θα γίνει αφιέρωμα για τους Τρεις Ιεράρχες.
  • Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, τόσο του πρωινού, όσο και του ολοήμερου προγράμματος, κανονικά.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ΥΠΑΙΘΑ εξέδωσαν τα ακόλουθα μηνύματα:

ΜΗΝΥΜΑ-ΔΙΑ-ΤΗΝ-ΕΟΡΤΗ-ΤΩΝ-3-ΙΕΡΑΡΧΩΝ.pdf

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Μήνυμα Υπουργού Παιδείας

aousvits paidakia27-01-2024 Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος μάς θυμίζουν την πιο σκοτεινή σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας. Η «τελική λύση» οδήγησε σε φριχτό θάνατο περισσότερους από έξι εκατομμύρια Εβραίους, αποδεικνύοντας σε πόσο αποτρόπαιες πράξεις μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο τυφλός φανατισμός.

(περισσότερα…)

Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

protypa peiramatika ekklisiastikaΟι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Πειραματικά, Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 ενημερώνονται ότι:

α) η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

β) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

γ) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

(περισσότερα…)

Απώλεια αγαπητού συναδέλφου

thrinosΈφυγε από τη ζωή ο αγαπητός συνάδελφος και για χρόνια διευθυντής του Σχολείου μας Σταθάκης Ιωάννης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 26-01-2024 και ώρα 12¨00 στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου, στους Αγίους Αναργύρους.